Trondhjemsrosen

Rosetter med forskjellige antall blad har vært knyttet til byen gjennom århundrer. Den fembladete rosen fra 1700-tallet har vært mest brukt som bysymbol alene. Den ble benyttet i forbindelse med navnestriden Trondhjem/Nidaros i 1920-årene. Nå er byflagget prydet med en slik rose.

I kirkelig sammenheng ble rosetter ofte benyttet, blant annet i domkapitlets lille segl. Så langt tilbake som på 1300-tallet kan vi finne rosesymbolet på en kirkegavl i byseglet.

Vis varer

Trondhjemsrosen

Flammende hjerter

I 1742 fikk Laurits Lund, som var prest i Vår Frue kirke, laget to flammende hjerter av sølv som en kjærlighetserklæring til sin hustru.  Hjertene kan du se på alteret i Vår Frue kirke. Ser du godt etter kan du også se monogrammene med parets initialer.

”Flammende hjerter” er en egen serie i sølv som ble laget i forbindelse med Vår Frues Kirke sitt 800-års jubileum. Du får »Flammende hjerter» som brosje, slipsnål og anheng.

Vis varer

Flammende hjerter

Egenproduksjon

Vi produserer flere varer på vårt verksted i Munkegata 3. Det finnes smykker med design fra utgravninger og gravfunn i Trøndelag og Trondheim, elementer fra Nidarosdomen domkirke og jubileumssmykker.

Se varer